Thursday, 24 March 2011

a trip to Ledang

 Kawasan gunung Ledang ni meliputi 107km persegi. Jarak tempat ni dari Johor  Bharu plak adalah sejauh 170km. Ada dua pintu utama untuk masuk Kawasan Gunung Ledang ni..satu di Sagil, Johor dan satu lagi kat Bukit Asahan, Melaka. Puncak Gunung Ledang ni adalah setinggi 1276m dari aras laut...dan merupakan gunung yang ke-64 tertinggi di Malaysia.  

Ni first aku jejakkan kaki ke Ledang ni...asalnya memang cuak gak tau..first sbb dgn cte2 mitos dy tuh, n then cte pasal rasuk merasuk lg...tp bila aku nk g uh, membe2 aku sume cakap tempat tu mmg best n then ramai org, fun habis kalau g sana... so aku try je lagi...lagipun kitorg cuma g mandi sambil jalan2 je..rasanya memang takde ape yang bahaya pun...except ada 2,3,4,5,6 kali je budak2 ni jatuh kat air terjun( fuh, memang bahaya gile...)tapi, apapun aku memang rasa seronok g sana walaupun ari tu, sempat mandi kejap je and then hujan lebat...huhu..












2 comments: