Thursday, 31 March 2011

lalalalalalalala..oh, gambar!

Entry kali ni xla menarik sangat, aku just upload gamba2 artwork terbaru yang aku snap guna kamera aku..gamba2 ni aku snap secara tiba2( especially pagi2 time nak gi kelas..) dan ada jugak yg aku ambik secara tak sengaja...thank kepada aktor(kucing yang comel!)



 

Thursday, 24 March 2011

pasal aku..

aku baru perasan..da dekat sebulan aku bukak blog nih..takde satu post pun pasal aku kan? Tapi rasanya takde pape yang menarik pun...ok, first skali, nama penuh aku Ahmad Luqman Hakimi b. Bazlan..tapi membe2 panggil gua kimi je...umur tua, 19 tahun..status, single, 4 petak kosong belum berisi, tapi satu dah ada yang tempah...hehe..n then, aku ni asalnya Kuala Terengganu, tapi since my father work kat Petaling Jaya, aku dan family menetap kat Sungai Buloh, Selangor..aku membesar kat Selangor ni dah 18 tahun, setahun je aku menetap kat Terengganu..tu pun time kecik2 je( masa baru lahir..) aku ada ramai adik-beradik..2 orang..hobi? Photographying..surfing...sleeping...boring...nothing much interesting, tapi aku minat benda2 yang memang interesting..


aku yang depan ke belakang?


dari kiri : kimi, poh yong

a trip to Ledang

 Kawasan gunung Ledang ni meliputi 107km persegi. Jarak tempat ni dari Johor  Bharu plak adalah sejauh 170km. Ada dua pintu utama untuk masuk Kawasan Gunung Ledang ni..satu di Sagil, Johor dan satu lagi kat Bukit Asahan, Melaka. Puncak Gunung Ledang ni adalah setinggi 1276m dari aras laut...dan merupakan gunung yang ke-64 tertinggi di Malaysia.  

Ni first aku jejakkan kaki ke Ledang ni...asalnya memang cuak gak tau..first sbb dgn cte2 mitos dy tuh, n then cte pasal rasuk merasuk lg...tp bila aku nk g uh, membe2 aku sume cakap tempat tu mmg best n then ramai org, fun habis kalau g sana... so aku try je lagi...lagipun kitorg cuma g mandi sambil jalan2 je..rasanya memang takde ape yang bahaya pun...except ada 2,3,4,5,6 kali je budak2 ni jatuh kat air terjun( fuh, memang bahaya gile...)tapi, apapun aku memang rasa seronok g sana walaupun ari tu, sempat mandi kejap je and then hujan lebat...huhu..












Saturday, 12 March 2011

riang ria bersama kalian

life in college is fun...even, kadang2 memang stress yg teramat, tp life still life, hdup kna enjoy...ptg semalam enjoy sgt sbb bkn program dlm class( mentor mentee..). So, kitorg kuar, cycling, freesbee( eja tak btul kot....hehe), main bola jaring..fun habis...luv u all guys..







Thursday, 10 March 2011

Photography...I love it!!!




Sebenarnya, aku ni memang jenis yang minat fotografi and aku sendiri memang banyak ambik gamba-gamba yang boleh tahan la quality dia...good la for beginners. Tapi, since aku sendiri takde appropriate kamera yang mahal tuh...so guna kamera amatur je skarang nih...thanks kepada beberapa artis bebas( membe aku sendiri....><) korg mmg nampak cool tiap kali aku amik gamba korg...thanks guys!!!!

Furthermore, memang fevret aku amik gamba yang ada scene yg lawa2....^^
 

Welcome 1st day blog..

hi, this is my first time i blog..hopefully my idea will expand and you..can enjoy viewing my blog..welcome..^^